Nehana

Nehana er billedkunst og installation med genbrugsting – blandt andet!

 

Nehana er gemt en anelse væk på Labæk i Holbæk, men det passer nok egentlig meget godt til indehaveren Andrea Christensens intention om en form for intimitet i hendes kunst.
Et besøg i det lille galleri idag var en dejlig berigende og nærværende oplevelse, hvor der blev vendt synspunkter om hvad kunst kan være for den enkelte kunstner, og selvfølgelig også for Andrea som maler og arbejder ud fra spirituel inspiration. Hun ved fra start oftest ikke hvordan det endelige værk kommer til at tage sig ud. Som hun selv udtrykker det: “Hvis jeg vidste hvad det ville blive til, ville jeg hellere fotografere”.
Igennem sin kunst vil hun gerne inspirere andre til at bruge det de nu har, både evner og materiale – og gå nye veje uden tanke for perfektionisme og resultat.
Skabelse skal også indeholder et kombineret element af leg og alvor, selv om tanken er at frembringelsen bør bringe glæde, uden den primære fokus på at resultatet skal blive noget bestemt.
Nok lidt en prisværdig tro på, at det bliver det som det skal blive – og sådan er det!
Kemi hos beskueren er vigtig på den måde at den helst skal være tilstede når et maleri/værk bliver solgt. Det nære forhold til det frembragte, betyder et ønske om at det helst skal være i “gode hænder” når det forlader galleriet.
Det spirituelle element i arbejdet er den primære drivkraft, som bærer af den kreative fokus når der males eller skabes genbrugskunst.
Man skal så ikke forvente en traditionel genbrugsforretning, hvor der kan købes syltetøjsglas, gamle møbler og brugt porcelæn.
Det er genbrug i en mere bogstavelig betydning, hvor effekterne netop er genbrugt – men af Andrea, så de fremtræder i en ny, ofte overraskende form og funktion.
Vejen til Holbæk har været lang og begivenhedsrig, fra politibetjent i Schweitz, til England hvor hun mødte sin danske soulmate via fælles spirituel interesse – til kunstner i Frederikssund og nu Holbæk.
Intentionen med det lille galleri er, at det gerne skal blomstre til glæde og ikke mindst inspiration for de besøgende.
Tag en tur rundt på Andrea’s website – se lidt mere om kunstnerinden og bliv inspireret til et besøg i det hyggelige galleri.
Der er åbent hverdage 16 – 18 eller efter aftale.

This slideshow requires JavaScript.