På Odsherreds Kunstmuseum har man fået samlet en imponerende mængde af Røde Mor´s grafiske produktion, udstillet i de dejlige lyse og venlige lokaler – en udstilling der bestemt er et besøg værd.
Ved samme lejlighed kan man jo også se mange af de kendte Odsherred kunstnere præsenteret.

This slideshow requires JavaScript.

Røde Mor var et ikon for mange af os der var unge omkring 1970. De repræsenterede oprør imod stort set al uanstændighed. Det kunne være forurening, klassekamp, kvindefrigørelse, støtte til oprørsbevægelser – og selvfølgelig var man imod kapitalisme og krig rundt omkring i verden.
Væsentligt var det, at Røde Mor med deres musik, happenings, grafisk kunst og andre udgivelser, gav et håb om at der kunne gøres noget for at forbedre vilkårene i den verden vi nu engang skulle leve i – at det hjalp at gøre opmærksom på uretfærdighed.
Røde Mor eksisterede fra 1969 – 1978 hvor man bestemt satte sit præg på debatten.
Bevidstheden om at forholde sig kritisk til omverdenen og ikke bare lade stå til, var en gennemgående – og bestemt meget rød, tråd i alt hvad der foregik omkring dem.
Balancen imellem humor, ironi og de meget alvorlige emner var også et kendetegn, ihvertfald når man optrådte live eller på film. At kunne præsentere alvorligheden på en måde så publikum var nødt til at trække på smilebåndet, var medvirkende til at gøre protesterne fordøjelige også for dem der havde mere borgerlige sympatier, – man syntes alligevel de var lidt friske, hvis man ikke hørte til den del som løb skrigende væk i forargelse.
Skulle jeg komme med en lille splint i begejstringen, må det være at Røde Mor er en ret “borgerlig” udstilling, hvor værkerne bliver lidt for pænt præsenteret, hængt op i snorlige rækker – det er der ikke så meget “oprør” i.
Adressen er: Rødhøj 11, 4550 Asnæs
Tlf.nr.: 59 43 23 53
Se mere på: www.vestmuseum.dk

Åbningstider:

1. april til 31. oktober
Tirs – søndag kl. 11-16
Mandag lukket
Også åbent 2. pinsedag kl. 11-16

1. november – 17. december
Tirsdag – fredag kl. 11-15
Lørdag – Søndag kl.11-16
Mandag lukket

Et af de mange spændende Odsherred malerier på udstillingen.

odsherredsmalere
Victor Brockdorff, Alice Brockdorff, Ole Kielberg, Viggo Kragh Hansen. Siddende: Ernst Syberg og Karl Bovin