U-nyttige beskæftigelser kan af og til være dem vi har størst behov for og tillige mest nytte af.

At give sig tid til at være u-nyttig er noget essentielt i tilværelsen.
Mange personligheder som har ydet væsentlige bidrag og fostret store idéer, har jo til dels kunnet det i kraft af deres forståelse for u-nyttighed.

Desværre en disciplin der tilsyneladende træder i baggrunden i vores effektiviserings-fokuserede tilværelse, hvor det i stedet burde være et vigtigt fag i folkeskolen at lære at være u-nyttig.


Her kommer lidt links af en sådan art!U-nyttige linksKanaljens.dk

En samling, lidt lummerfilosofiske betragtninger, over forskellige aspekter i tilværelsen.
Ikke desto mindre måske nok så væsentlige i bestræbelsen på at gøre livet til lidt mere, end blot en praktisk opgave som skal overstås.

 


U-nyttige links

John Engelbrecth – En humorens Robin Hood

Jeg er kendt som et legende menneske, og det er sikkert og vist, at jeg har været marmorkugle-konge og zenbuddhistisk fodboldspiller, jeg har været på klovnekursus og oplever mig selv som en poetisk klovn, filosofisk humorist eller humoristisk filosof, en åndelig sørøver og verdensvandrer med inspiration fra mange kulturer. Jeg er blevet kaldt en humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir’ til de kedelige”, en filosofisk Dario Fo, ordgøgler med verbalt boblebad, glødende idealist med særinteresse for social nytænkning, økologi, natursyn og spiritualitet – og så beundrer jeg gamle flyvemaskiner og træskibe.


willian-alexander-maanesoen

William Alexander Månesøn
Denne blog består af tekster, som har det tilfælles, at de alle har et element af det fantastiske i sig.
Bloggens forfatter, William Alexander Månesøn, minder lidt om Pjerrot eller den sørgmodige klovn i cirkus. Som dreng faldt han ned fra månen. I dag bor han i en lille lejlighed på Ensomhedens Allé, hvor han om aftenen får besøg af døde mennesker. De fortæller ham om deres sidste tid på jorden. William Alexander drømmer meget, både om dagen og om natten.