Barkegryden

Barkegryden på Holbæk havn blev indviet idag.

Barkegryden er det første synlige skridt hen imod at etablere et egentlig Kystlivscenter på Holbæk Havn.
Initiativtagerne som også står bag planen om et egentlig Kystlivscenter, er Rebslager Carsten Hvid og Bådbygger Ture Møller, begge med en solid faglig erfaring blandt andet fra adskillige år på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Hensigten med et Kystlivscenter er både at formidle de håndværk der traditionelt har været en del af livet i Isefjorden, men også at synliggøre den kultur som har været knyttet til de mange forskellige aktiviteter med relation til fjorden.

This slideshow requires JavaScript.

Et Kystlivscenter vil udover at være en base for læring og undervisning, tillige være et stort aktiv for både turisme og livet omkring havnen.
Det vil også være en naturlig del af det efterhånden blomstrende træskibsmiljø, hvor blandt andet Nationalmuseet har værksted der arbejder med restaurering af bevaringsværdige både.
Det restaurerede skibsværft med cafe og forskellige faciliteter, tillige med et Kystlivscenter og de mange aktiviteter omkring træskibe, vil uden tvivl være med til at sætte Holbæk på landkortet som at attraktivt turistmål.

Se mere om projektet her.

Oplev lidt af Holbæk Havn