Birgitte Krag Hansen

Birgitte Krag Hansen fører ind i myternes og naturens verden.

Et besøg hos Birgitte er lidt at bevæge sig væk fra hverdagen og ind i fantasiens univers.
Udover de fantastiske dyrefigurer, vrimler det også med trolde, nisser og andre væsener.

[wds id=”17″]
Der er menneskefigurer med en karakteristisk udstråling der får en til at tænke på om ikke man har kendt en sådan. Som gammel antikhandler, bringer det asosiation til den svenske træskærer, kendt som Döderhultarn, der uhyggelig præcist formåede at fange essensen i de menneskefigurer han skar.

Birgitte Krag Hansen

Mange figurer, dukker og masker laves på bestilling til film og teater, hvor de kan bevæges og placeres som man ønsker – og med Birgittes mangeårige erfaring er resultatet imponerende livagtigt – og ofte med en genskin af livsbekræftende, underfundig humor.
Udover det bruges mange figurer privat som lidt utraditionelle gaver – og hvem ville ikke blive glad for det?
Tillige laves der forskellige former for installationer, ofte sammen med en god bekendt Guri som også arbejder som clairvoyant.
Her ses Kraka, som kongen Regnar Lodbrog bad komme til sig, hverken klædt eller nøgen, hverken mæt eller fastende, hverken ene eller fulgt af noget menneske – hun hyller sig så i et fiskenet og sit hår, bider i et løg og har sin hund som ledsager (klog kvinde)!

Birgitte Krag Hansen

Nu er Birgitte jo heller ikke en nybegyndt “hobbyfilter”.
Der holdes talrige kurser i ind og udland og allerede i 1992 udkom den første bogudgivelse om undervisning i filtning, der senere er blevet fulgt af en række af slagsen.
Yderligere holdes der privat kurser og større kurser over det ganske land, suppleret med web kurser.

 

At komme med en dækkende beskrivelse her er langt fra muligt, men det er der heldigvis taget hånd om på: www.filtning.dk
Langt bedre er det selvfølgelig at besøge værkstedet/forretningen Vestergade 4, Holbæk.
Der er åbent hver eftermiddag (kan være undtagelser pga. kurser ect.).