Bogart Antikvariat

Bogart Antikvariat – en oase i Smedelundsgade.

Bogart Antikvariat har ligget i Holbæk i næsten 40 år, drevet entusiastisk af Jørgen “Bogart” Thomsen hvilket må siges at være lidt imponerende. Et besøg i forretningen vidner også om at det er kærlighed til bøger – og ikke mindst vinylplader og alskens kuriose samlerobjekter, som er det bærende element. Forretningen fremtræder lidt som en Alladin’s hule, hvor det kan forventes at man ved ihærdig søgen finder netop det klenodie man er på jagt efter.
Finder man den ikke selv, ved Jørgen præcist hvor tingen kunne befinde sig om det så er en sjælden vinylplade, tegneserie, tidsskrift eller bestemt bogudgivelse.

This slideshow requires JavaScript.

Stemningen i Bogart Antikvariat bærer præg af de mange års samlen på specialiteter og man føler sig som bogelsker straks hjemme og i gode hænder. De mange stamkunder får som oftest også lidt mere med oven i handelen, da Jørgen gerne deler ud af sin viden, tillige i gemytlighed et par ret faste synspunkter om hvorledes tilværelsen er sat sammen.
For mig som er lige så gammel Holbækker er Bogart Antikvariat en af de få forretninger der trods sin lidenhed, har bidraget til at man kan bibeholde en fornemmelse af tilhørsforhold – den har jo ligesom altid været der og i samme ånd.
Der er for eksempel ikke moderniteter som dankort, mobile pay eller webshop, – holdningen til den slags er en utvetydig skepsis og et ufravigeligt princip, baseret på en livsholdning der også rækker længere ind i samfundssynet.
Antikvariater er det efterhånden småt med her i området, så det er hos Bogart der skal findes lødig læsning, enten det er til sommerferien eller de lange vinteraftener.
En ting er jo hvad man kan være heldig at finde på diverse loppemarkeder, men er man på jagt efter noget specielt er det jo her der er en reel mulighed for at finde det, – med kyndig vejledning.
Så er der jo også det, at vi bogelskere gerne af og til vil have en fornuftig snak om tingene i tilgift.

Åbningstiderne til herlighederne er:

Mandag                              Lukket
Tirsdag til Fredag         10.30 – 16.00
1. Lørdag i måneden    10.30 – 14.00

Find på Google Maps

Antikvariat Bogart
Smedelundsgade 32
4300 Holbæk
Tlf: 59440165