Holbæk Art

Holbæk Art spreder sig hastigt over hele byen.

Holbæk Art er kommet for at blive og bringer stadig nye værker frem i lyset. I 2016 blev tilføjet adskillige kunstværker til de allerede eksisterende. Et initiativ som kun kan siges at være til gavn for Holbæks borgere og besøgende, på trods af de mildest talt noget blandede kommentarer – til begge sider, som fotografen fik på vejen rundt i byen for at forevige de mange kunstværker.
Det viser for mig at se kun, at kunst i bybilledet absolut har sin berettigelse og det kan vi vanskeligt få for meget af. Et super initiativ.

 

KunstHolbæk Art bragte i 2016 9 nye kunstnere i spil, som alle vil bidrage med et unikt værk i bybilledet.
Det foregår i uge 33 og 34, med fernisering fredag d. 26 august.
Der kan læses meget mere om projektet på holbaekart.dk
Der er guidede rundvisninger til kunstværkerne d. 16/4 – 23/4 – 28/5 – 4/6, ligesom der kan bestilles rundvisning for større grupper.
Billetterne købes på Holbæk Museum

Skal det ikke være sådan med kunst at det flytter grænser, holdninger og rykker ved vores følelser.

De af os der værdsætter den slags udfoldelser er jo positivt forudindtaget, lige så vel som dem der syntes det er spild af tid får stillet lidt spørgsmål ved deres holdninger.
For mig er der 3 slags kunst. Den æstetisk smukke som blot opleves og nydes, den kontroversielle som får rykket os ud af komfortzonen og bringer følelser og holdninger i spil – og så den som lader os upåvirket og i den sammenhæng vel så vanskeligt for beskueren kan betragtes som kunst.
Med Storm P´s ord: ”Den største kunst i det, er vist at få det solgt!”

Mange af os husker kunstneren Marco Everestitti´s udstilling i 2000 af de 10 blendere indeholdende guldfisk, hvor det så var op til beskueren om han ville trykke på knappen og lave “guldfiskemos”. Det medførte nærmest et ramaskrig og delte landet i to lejre, hvor den ene del begejstres over ”happeningen” og den anden del forarges og sågar anmelder det som dyremishandling.
At blende en guldfisk til en hurtig død, må vel siges at være relativt harmløst set i lyset af hvad vi ellers foretager os med de kære dyr, men et fremragende eksempel på at kunst kan skabe dialog og rykke ved vores vante forestillinger.

Holbæk Art