jens_galschiøt

Jens Galschiøt og hans lidt provokerende installationer er altid en berigende oplevelse. På torvet i Holbæk leverede han en imponerende og meget inspirerende tale omkring hans skulptur.
Jeg har sjældent oplevet at blive så optimistisk omkring håbet for vores fremtid – uagtet krig, vold og FUNDAMENTALISM, som skulpturen på torvet hedder.
En humoristisk og hjertegribende introduktion kombineret med lidt meget jordnær anskuelighedsundervisning i de forskellige religioners oprindelse, kan kun animere til en større forståelse og ikke mindst accept af dem der tænker “anderledes”
Vi er i bund og grund ikke ret forskellige – og håbet ligger i at mødes.
Til alle dem der kommenterer med “grimt” – “smukt” kan jeg kun sige: Hvis man ikke kommenterer på kunst med argumentering, jamen er det så ikke bare sig selv man taler med?
Det giver jo ingen mening hvis ikke der kan argumenteres – og Jens Galschiøts intentioner med skulpturen er det faktisk ret svært at argumentere imod – hvis man har gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i baggrunden. Den taler til det gode i os og beder os om at finde det frem ved enhver lejlighed – og det kan vanskeligt være grimt på nogen måde.

This slideshow requires JavaScript.