Kystliv Holbæk er ikke “bare” videnformidling.

Kystliv Holbæk

Kystliv Holbæk kan beskrives glimrende med et citat af Antoine de Saint Exupéry:

Hvis du vil bygge et skib, skal du ikke kalde folk sammen for at tilvejebringe tømmer eller tilvirke redskaber Du skal ikke uddelegere opgaver eller fordele arbejdet – men du skal vække deres længsler efter det åbne hav.

Mon ikke en væsentlig del af de mange tiltag der er på stedet, ud over læring også handler om drømme – om at kunne føre ting ud i livet og se nye muligheder, at opleve sine evner vokse med ting man ikke havde forestillet sig, tillige med oplevelsen af hvad der kan udrettes i fællesskab.

Kystliv Holbæk – Værktøjet er videnformidling og kulturforståelse.

De mange hundrede skoleelever, besøgende og interesserede der i løbet af året stifter bekendtskab med projektet, får historisk indsigt i livet på fjorden og de håndværksmæssige færdigheder som var nødvendige, – men sat i kontekst til hvad der konkret i et nutidig liv på og omkring havnen og fjorden kan bidrage til større livskvalitet – ikke mindst gennem samarbejde, fælles projekter og naturoplevelser.

Isefjordsjollerne er et synligt resultat af det store arbejde.

De 5 Isefjordsjoller som blev bygget, vidner netop om samspillet imellem håndværk, viden og oplevelse af fællesskab i en proces.
Det er vist alle elementer som kan være svære at få i spil i traditionel undervisning, så alene der viser Kystliv Holbæk sin store berettigelse.
Det store antal ihærdige skoleelever der har deltaget, vidner om at det er en aktiv form for undervisning de virkelig kan bruge til noget.

At der også er stor opbakning både politisk og fra erhvervslivet kunne jo tyde på at Holbæk Kystliv ses som et stort aktiv både for havnens trivsel, undervisning og ikke mindst med gode muligheder for fremtidige udvidelser af aktiviteterne til gavn for både elever, turisme og byens borgere.

Se mere på Holbæk Kystliv hjemmeside

Indvielsen af det første projekt “Barkegryden”

Træf fjordens træbåde arrangement.